Transport

Transport is één van de meest belangrijke sectoren in Oekraïne. Deze sector zal de komende jaren ook belangrijk blijven, zeker gezien de strategische ligging van het land


Spoorwegen

Het treinverkeer speelt een belangrijke rol in het nationale transport, zowel voor goederen als personen. Van het railnet van 22.800 kilometer is 8.300 voorzien van bovenleiding. De Oekraïense spoorwegen staan, wat omvang betreft, op de vierde plaats in de wereld, na Rusland, de Verenigde Staten en Canada. Jaarlijks vervoeren de spoorwegen 300 miljoen kilo vracht en meer dan 500 miljoen passagiers.


Wegvervoer

Wegvervoer neem jaarlijks een miljard ton vracht voor haar rekening en 2,5 miljard passagiers. Het wegennet is weliswaar vrij uitgebreid, maar de kwaliteit van de wegen is naar westerse maatstaven nog zeer matig. Slechts de helft van het totale wegennet (247.000 km) is verhard.


Vervoer over water

Oekraïne heeft een goed ontwikkeld zee- en riviertransportsysteem. Aangezien de Zwarte Zee en de Zee van Azov 's winters ijsvrij blijven, is er altijd een vrije toegang naar de Middellandse Zee. Van de achttien havens aan de kust zijn Odessa, Llyichevsk en Nikolaev de belangrijkste. Er zijn regelmatige ferrydiensten tussen Odessa en Novorossisk en Sochi in Rusland en Batoemi en Soechoemi in Georgië


Luchtverkeer

Door een hecht netwerk van binnenlandse luchthavens is een groeiend aantal kleine en middelgrote luchtvaartmaatschappijen actief in Oekraïne. Verschillende internationale financieringsinstellingen financieren projecten met het doel een aantal vliegvelden te moderniseren.
GEZOCHT: een opslagruimte vanaf 100m2 om onze goederen te stapelen. Liefst mogelijk gratis ofwel mits een eventuele kleine maandelijkse bijdrage.