informatie over Oekraine

Officiële landstaal: Oekraïens

Hoofdstad: Kiev

Oppervlakte: 603700 km²

Aantal inwoners: 45.994.287 (gegevens 2008)

Munteenheid: Grivna

Nationale feestdag: 24 augustus

Reliëf: vlak met enkele bergachtige gebieden: de Krimbergen (in het Krimschiereiland), de Karpaten (in het westen,hoogte beperkt)

In bergstreken: gemengde bossen van pijnboom en sparren, beuken, kalk, eiken en iepen vinden we in de bergen, maar het dikste hout kan nog in het noordelijke deel van de republiek (in Volyn) gevonden worden.

klimaat: gematigd. De winter is eerder mild, zonder strenge vorst met regelmatige sneeuwval behalve in het zuiden. (rivier - en merenvorst in de winter). De gemiddelde wintertemperatuur varieert van -20 ° C in het noorden tot -3/- 5 ° C in het zuiden. De zomer is vrij heet en droog, met enkele regen- en onweersbuien.

Wegens gunstige klimatologische omstandigheden is Oekraïne van oorsprong een landbouwgebied. De bevolking kweekt tarwe, maïs, boekweit en andere granen, rode en groene groenten, allerlei fruit, meloenen en bessen.

Oekraïne is 1 van de belangrijkste centra van de wereld voor suikerproductie. Productie is zowel bedoeld voor eigen behoefte als voor uitvoer.

Het land is rijk aan natuurlijke rijkdommen (ijzererts, steenkool, kleurenmetaal, olie, gas, minerale zouten, klei en potentiële waterkracht.)

Gevarieerde industrie werd ontwikkeld gedurende de jaren: meestal in en rond grote steden (Kiev, Zaporozhye, Dnepropetrovsk, Dnyeprodzerzhinsk, Odessa, Kharkov, Lviv, Nickolayev). Deze industrieën produceren o.a. vliegtuigen en schepen, vrachtwagens en bussen, auto's en locomotieven, computer en elektronisch materiaal, precisie instrumenten en landbouwmachines, TV en radiosets, chemische producten en textiel en diverse consumptiegoederen.
GEZOCHT: een opslagruimte vanaf 100m2 om onze goederen te stapelen. Liefst mogelijk gratis ofwel mits een eventuele kleine maandelijkse bijdrage.